Thursday, March 29, 2007

NORID

Fra en e-post fra Kristin Havstad har jeg klippet og limt inn følge nde problemstilling:

Hver organisasjon ikke kan registrere flere enn 20 domenenavn hos NORID.

Hos oss (og Deichman) er problemet at vi ikke kan søke med eget organisasjonsnummer fordi det er 'underordnet' og vi må søke med fylkeskommunenes.. og i en fylkeskommune (i likhet med en stor kommune som Oslo) er 20 domenenavn VELDIG LITE... Vi ønska f.eks. å søke om et felles domenenavn til et nytt fremtidig kulturnettsamarbeid mellom Aust- og Vest-Agder, men kvota var oppbrukt både i Aust-Agder fylkeskommune og Vest-Agder fylkeskommune og det er for dumt!
Jeg maila med NORID om problemet og fikk dette til svar:

I og med at dere er en underenhet, så kan dere ikke registrere domenenavn direkte under .no; kun under kategoridomenet fylkesbibl.no.

Hvis fylkeskommunen har andre organisasjonsnummer f.eks. av typen 'organisasjonsledd' eller 'fylkeskommunalt foretak', kan dere snakke med dem om muligheten for å få registrere domenenavn på disse enhetene.

(i dette tilfellet passa det ikke å bruke fylkesbibl.no - det passer egentlig veldig sjelden å bruke fylkesbibl.no .... )

Dette er en problemstilling Krsitin kommer til å ta opp på møtet i april, på sluten av presentasjonsrunden. Grethe Vollum på Deichman har prøvde forøvrig å starte en debatt om det på Biblioteknorge 23. februar. Hun foreslår at fylkesbibliotekene kommer med en felles henvendelse om å endre praksisen.

Har andre fylkesbibliotek også problemer med at 'taket er nådd'? Diskusjonen starta jo med at vi burde kjøpe domener ala biblotek.no (altså skrivefeil..) og det er jo dumt at dette blir vanskelig pga en 'regel' hos NORID.

2 comments:

Anja Angelskår Mjelde said...

I Sogn og Fjordane har vi same problem. Vi ville gjerne ha domenet fjognedok.no for den lokalhistoriske artikkelbasen vår. Vi fekk då beskjed om at fylkeskommunen hadde nådd grensa for tal domener. Så Fjognedok ligg framleis på adressa sognogfjordane.kulturnett.no/biblioteknett/Fjognedok/ - den er jo veldig lett å hugse, den...

Olavxxx said...

Hei,
Jeg kan hjelpe til med å registrere .no domener.